fredag 18 november 2011

Filmjölkslimpa

Jag tog receptet från Allt om mat, men eftersom
jag inte hade allt hemma så bytte jag ut lite saker.

Jag ville dessutom bara göra ett bröd så jag halverade alla mått.
Detta ger alltså två bröd.

3 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågkross (jag hade vetekross i stället)
2 dl vetekli (jag hade linfrön i stället)
2 msk bikarbonat (hade lite, fyllde på med bakpulver)
3 msk brödkryddor
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap (hade ljus sirap)

Rör ihop allt. Ner i smord avlång form. 175 grader.
Nedre delen i en timme (kortare tid i min ugn, men
det brukar ju kännas på lukten när det är klart).
Låt stå i 5 min innan uppstjälpning.

Inga kommentarer: