onsdag 19 juni 2013

Firad!

Jag har en härlig kalasig helg framför mig!
På midsommarafton fyller jag år och på midsommardagen ska vi fira ettårig bröllopsdag här.

Eftersom jag är ledig imorgon och på måndag blev jag firad av "fikaklubben" på jobbet idag.
Paketen gick i filmens och glamourens tecken fick jag veta och jag blev så glad!!

Jag vet inte om det framgår men i hatten finns samma toner som i klänningen. Passar jättebra ihop. Jag fick även ett nagellack i en härlig rödorange nyans.
 
En helt perfekt present helt enkelt!
 
Firade de kommande fem lediga dagarna med sushilunch. Efter jobbet har jag packat (åketråk) och registrerat blöjkoder i Liberos poängshop. Jag gillar verkligen de där bra klubbarna och panelerna.
Från Libero har jag fått jättemycket fint, jag är även med i tre läsarpaneler som ger jättefina gåvor, bl.a. kan man få halvårsprenumerationer på andra tidningar. Perfekt ju!
 
Daniel är på fotboll, Fia ser på Alfons och jag kom just på att vi har lite rabarberpaj kvar från igår. Over and out.


söndag 16 juni 2013

Om att inte hinna med trots att man vill

Jag har ju så mycket jag vill blogga om, men jag hinner inte med!

Idag skulle vi premiärbrygga öl men fick ställa in eftersom vi hade så mycket annat att göra.

På plussidan: ärenden avklarade, nya träningskläder inhandlade, gödsel inhandlat, nya växter planterade, staketet uppe (yay, tack maken nu kan vi släppa barnet fritt i trädgården).

Jag har ett vad med min svåger om att fixa ett visst antal armhävningar till midsommar och jäklar vilken utveckling det varit de senaste veckorna! Jag har alltid varit stark, särskilt i armarna, men jag har aldrig varit bra på armhävningar (eller jo, i perioder). Men nu jäklar! Jag tackar yogan för mycket, många solhälsningar där... ;)

I alla fall kommer ni framöver få godbitar som en underbar middag på stadens bästa krog och
nyheter från "ur mammas garderob".

Fortsättning följer.

tisdag 11 juni 2013

En helg med mycket att fira

Studenten i fredags. Jag fick gråtklump i halsen när jag hörde dem. Min student är fortfarande en av de bästa dagarna i mitt liv. Vi firade sommaren med jordgubbar och glass.

I lördags var det så dags för dop! Fias yngsta kusin döptes i vår vackra domkyrka. Snart är det ett år sedan vårt bröllop och vi vandrade gången fram till altaret. Det stod några damer där och de tyckte vi såg så nykära ut att de trodde vi hade bröllopet framför oss. :)

Dopet var vackert, lilla V var ledsen men jag tror hon grät mindre av all skön musik.
Jag fick äran att vara en av hennes tre faddrar.
På samma dag fyllde även V:s mormor och farmor år så vi hade en hel massa anledningar att fira.

Söndagen kom så mitt efterlängtade åskväder även om det var i mesigaste laget. Vi höll oss inne, läste och hurrade över att våra stackars växter äntligen fick lite vatten (ja jo, man kan ju vattna själv också...). Jag & mamma hann kolla en stund på Maddes bröllop (ja, vi spelade in) och sen var vi iväg till goda vänner på middag.

Igår och idag har jag haft mycket intensiva dagar på jobbet och nu är jag så trött att jag... ja jag är trött helt enkelt. Dessutom har jag träningsvärk.

Igår fick vi en utmaning på yogan, att lära oss gå från kråkan till clownen till huvudstående och sen tillbaka igen i ett svep. Vi har ett tag på oss, wish me luck.


(Alla bilder från yoga.se)

onsdag 5 juni 2013

Sommarlov!

Dagen började som sagt inget bra.
Kylig morgon och en usel förmiddag på jobbet.

Men det blev bättre efter lunch, jag blev klar med en stor krångelgrej innan det var dags att hämta Fia. Först hem och lämna av dator & allt annat (bl.a. jacka för det blev ju faktiskt varmt igen), ta med en tom påse och åka till dagis.

Dags för sommarlov! Hejdå ("Hellå")alla barn och fröknar (fast vi såg bara två andra barn) och packa ihop alla kläder = två fulla Icakassar + ett par stövlar...
Hem och lämna. Prata med syster. På cykeln igen, till Ica. Handla. Fia fick glass för att fira sitt allra första sommarlov. Och jordgubbar såklart.

Och dagen som började så träligt övergick i en explosion av lycka, för även om hon inte förstår vad som hänt idag så känner ju jag den där sommarlovsförväntan! Nu ska Fia och pappa fira sommar ihop, och jag hakar snart på. Det känns fint. Nu är det sommar på riktigt.

Medusin mot aggressivitet

Bästa när man har en riktigt dålig dag på jobbet (var arg till bristningsgränsen): lämna kontoret, göra ngt ärende & köpa med sig sushi tillbaka. Luncha med trevliga kollegor. Pussa sin man. Följa honom till bilen. Hämta kaffe. Sen har man nästan glömt varför man var så himla arg. J

tisdag 4 juni 2013

Om en dag och en helg och lite så...

Dagen började sisådär. Sådan muskelvärk att jag knappt kunde röra huvudet (efter gårdagens mördarpass i yoga) och jag smorde in mig i tigerbalsam. Sommarens nya doft tänkte jag... ;)
 
Hur som helst, när vi kom utanför dörren visade det sig att någon stulit Daniels cykel under natten. Fy vad arga och ledsna vi blev, men framför allt känns det väldigt obehagligt att någon varit in på tomten medan vi legat och sovit. Nu blir det till att krångla in cykeln i garaget varje kväll. Puh.
 
En annan sak när vi kommit ut: fick raskt vända in igen och byta från min supertunna sommarklänning till långbyxor, tröja och jacka. Vilket temperaturfall!
 
Håret som växt som ogräs under våren föll offer för frisör-Sofias sax på förmiddagen. Kära nån så skönt, nu ligger håret käckt efter käkbenet igen och är snyggt uppklippt i nacken. Smet in på HM efteråt, hittade ett par långa dressade shorts, ett par skojiga kortare mönstrade shorts och en tunn sval ärmlös top (ett fynd för 50 pickadoller).

Tjejens nya kläder
I helgen var vi i stugan. Fia och jag åkte buss och tåg. På bussen till Uppsala sov hon, nemas problemas. På tåget var det värre: tryckande värme, inte mindre än tre spännande bebisar som Fia ville titta närmare på medan mamman fick ont i magen och inte alls hade lust att jaga snart-tvååring på krängande godståg medan halva packningen låg utspridd över våra säten. Men jag mutade gradvis med olika saker. Mammorna till 8-månadersbebisarna var oändligt tålmodiga och pratade älskvärt med både sina ledsna (läs otröstliga) små och alla andra, såg avslappnat svala ut och matade sina barn med hemgjord puré. Ja ja tänkte jag, vänta tills era skatter är snart-två. Då är ni nog också svettiga, stressade och begivna på alla former av mutor... ;)
Så här fint hade vi på dagen
Vi kom i alla fram och hade det jättebra. Fick en massa gjort, som att klippa jättehögt tjockt gräs och fixa potatisland osv. osv. Jag sprang just ingenting som jag hade tänkt men fick desto mer styrketräning. :)
...och så här fint på kvällen, fast bilden visar inte hur rosa det faktiskt var.
På söndagen åkte vi hem igen och så hade den fina helgen passerat.

Tro nu inte att jag gett upp springandet, jag har bara inte hunnit. Igår var det yoga och idag jobbar Daniel sent och jag hade tänkt ha honom och Fia med som mina personliga tränare när det är dags att dra igång på allvar.