onsdag 29 april 2015

Supersocial

Idag har jag varit mer social än på länge.
Först häng med nya föräldragruppen så länge syskonen var på dagis. Jättetrevliga, vi är alla i ungefär samma ålder & funkar superbra ihop.

Nu på kvällen har jag varit på AW med fyra andra härliga tjejer (kollegor). Ätit gott, skrattat massor. Cyklat i isande vind (ack varför hade jag inte halsduk/mössa).

Hur som helst, lite stressig (det var mycket som hände idag förutom dessa sociala aktiviteter) men superhärlig dag.

tisdag 28 april 2015

Dora, dagis & hönsmat

I lördags köpte jag en rosa tröja med motiv av Dora utforskaren till Fia, på klädbytardagarna i Önstakyrkan. Jag var tveksam men Fia blev såklart jätteglad. Idag fick hon ha den på dagis och på väg dit sa hon att hon skulle visa ALLA sin Doratröja.

När jag hämtade kom hon rusande och ropade att alla ÄLSKADE hennes Doratröja, och sen “Jag ÄLSKAR att va(ra) på dagis!”. Skönt att höra! :) Den blonda fröken berättade att hon precis sålt en massa glass upp i “kiosken” och innan dess hade hon gått med en hink under armen och spridit ut något (på låtsas). “Vad gör du?” - “Jag matar hönorna!”. När fröken frågade om hon gjort det på riktigt svarade hon ja & fröken trodde henner eftersom det såg så invant ut. :D Men det måste vara från att hon sett Emil eller Pippi. Älskade unge!

måndag 27 april 2015

Middagstips

Vi började dagen med att skjutsa till sjukhuset, därefter fika (årets första mjukglass), därefter återbruket (slänga grenarna från våra rosenspireor - hela bakluckan full), därefter hem. 

Klädbyte & sedan till jobbet för mer fika (hoppsan, måndag var det ja...) för att fira bästa kollegan som fyllde 40 år idag. Därefter hem & direkt en promenad med en utskrift till mor&far.

Poängen med detta var att vi inte hann handla middagsmat så maken fixade indiskt vegetariskt & jättegott. Se här: http://www.ica.se/recept/rostad-blomkal-med-morotter-i-garam-masalayoghurt-718524/

söndag 26 april 2015

Vilken underbar dag! Strålande väder, fick massor gjort.
Klädbytardagar, trädgårdsjobb, kycklingpaj, Kalle som sov länge länge och Fia som lekte med grannpojken och fick testa att cykla på en 16" cykel för första gången och klarade det galant (hon fick provcykla grannens). Knopp i de röda pionerna & i rabatten dyker nya små plantor upp som vi inte sått: nya pioner, krusbär, vinbär. Är det fåglarna som hjälpt till?

Tack för idag, godnatt. 

lördag 25 april 2015

Explosiv utveckling

Min lilla skrutt började gå på tå idag. Han började med planka/knästående i torsdags, men ikväll började han gå på tå. Varning för hjärtattack alltså, eftersom han står högt och så plötsligt faller han ned och så finns det bl.a. duplo överallt. Duplo i pannan, ögat, what not? Ajaj.


Det har även, idag, dykt upp en vit prick i munnen. Ned till höger (KA:s vänster) och alltså inte den vanliga nere i mitten. Hm, knasboll.

Hur som haver, jag började dagen med att åka på klädbytardagar och handla lite plagg. Under tiden hade Fia & pappan sått Fias frön som vi köpte för en vecka sedan och som hon längtat efter att så sedan dess. Sen grejade jag lite i trädgården men inte alls så mycket som jag hade tänkt innan KA vaknade & jag fick gå in & mata osv, Sen skulle Daniel iväg & Fia ville in.

Nu sover iaf alla barn och jag ska väl också krypa i säng. Mitt liv är kanske inte så spännande men jag älskar det ändå. Jag önskar bara att jag kunde a) orka städa b) få fortsätta ha det fint mer än fem minuter när jag faktiskt lyckats fixa fint.

De förlorade inläggen

Jag har så mycket att blogga om. Massor av inlägg jag kommer på i farten eller rentav formulerar nästan fullt ut - i huvudet. De kommer aldrig upp i bloggen. Bloggandet sker oftast på kvällen, sent, när barnen har somnat & jag är för trött för att skriva något vettigt.

När Fia var liten hann jag blogga mer (tror jag?) men nu med två knattar hinner jag inte med på samma sätt.

Update: Detta skrev jag igår kväll & mitt i bloggandet fick jag gå upp & trösta Kalle. Jag somnade, med kläderna på, och utan att publicera inlägget. :D

torsdag 23 april 2015

Sista minuten

Hm... är lite för trött för att blogga. Fia träffade en pingvin på dagis (de har plockat skräp i skogen, yay för det, och lämnat det till en pingvin och en gubbe i grön kostym...) och Kalle har varvat planka med knästående (han är så jäkla stark!). 

Kalle kan dessutom göra high five! :) Vi har tränat sen igår och han tycker det är jätteskoj.

Nu laddar jag för trädgårdsdag imorgon. Godnatt!

onsdag 22 april 2015

Tidig morgon & trädgårdsdags

Hjälp. Jag vaknade, totalt icke utsövd, av att Fia pratade med sin höga ljusa röst. "Itte-itte-pigg" (jättejättepigg). Jag var inte road. Efter en stund kollade jag på klockan. 5.00. Jag somnade kanske vid 01.00 inatt. Fia fortsatte obekymrat prata, knö sig under samma täcke, pilla mig i ansiktet och snurra i mitt hår. Argh! Jag älskar att hon vill vara när och mysa, men detta var inte kul.

Kl. 06.00 räddade Daniel mig och sa att om samma sak händer igen kan jag skicka in henne till honom direkt (yes, vi sover i olika rum under veckorna pga han får god sömn och orkar mer och båda tycker det är skönt, haha). 

Dagen ägnade jag åt att försöka få Kalle att sova (nix) samt att själv försöka återhämta mig. Sov inte så bra förra natten heller nämligen. 

Efter dagis gick vi hem till mor & far & jag ägnade mig åt utomhusterapi = rensa rabatter från visset & gamla löv. Sen kom syrran & vi åkte ner på stan en sväng.

Kvällen = såg sista avsnittet av jordskott (hm, besviken på slutet för det lämnades många frågetecken. Kanske blir en säsong till?). Nu ska jag krypa i säng, godnatt!

tisdag 21 april 2015

Sol, BVC och orgelsaga

Vilket underbart väder idag!
Tyvärr har jag inte hunnit utnyttja det som jag borde.

Direkt efter dagis var det dags för BVC-besök. Jag trodde det var dags för BOEL-test (Blick Orienterar Efter Ljud) men det var visst nästa gång. Bara vikt (7755 g, en kurva under medel) och längd (69 cm, medel). 

Efter BVC: biblioteket. Köpte två utgallrade origamiböcker (score!) och lånade en bok av Belinda Bauer.

Hann lagom hem & äta + packa en klänning som jag sålt innan det var dags att hämta på dagis. På väg dit kom jag på att det skulle vara orgelsaga i kyrkan, man firar att det är 330 år sedan Bach föddes. Himla fint arrangerat. Fia (& Kalle) var klart yngst men jag tror hon uppskattade det.

När Daniel kommit hem hämtade vi runda stenar hos syrran, planen är att göra om lite på framsidan. Trött dag. Jag försökte lägga Kalle i egen säng två (eller tre?) gånger inatt men han vaknade direkt och till slut var han jättepigg och somnade inte förrän kl. två. Dunderfail.


måndag 20 april 2015

Så var det måndag igen

Alltså... den här måndagen.
Jag sov, eller sov förresten?, i ett skruvstäd mellan mina två små. Det är visserligen trevligt att de tycker om mig och vill vara nära men det blir ingen skönhetssömn för mamman precis.

Kalle har varit halvtjurig (tänderna som är på g?) och Fia har ägnat hela dagen på att hitta på så mycket tok att jag närapå exploderat.

Men men... Jag nickade till en stund när KA till slut somnade på em. Lagade biff stroganoff medan maken bytte däck & när Fia somnat såg vi filmen om Hachi (den lojala hunden).

Just ja, jag köpte trädgårdskläder idag, ser fram emot att få hem dem så jag kan ha något vettigt på mig när jag grejar med mina rabatter. :)

söndag 19 april 2015

Tjejdag med biopremiär!

Idag hade jag & Fia lite välbehövlig tid för oss själva. :)
Efter sovmorgon, frukost och lite fix tog vi bussen ner på stan och hämtade ut biobiljetter till knattebion "Alfons (Åberg) leker Einstein". Eftersom det var barnens biodag fick Fia en ballong & sen gick vi & köpte godis.

Tre korta alfonsfilmer (45 min totalt) och två klubbor senare var vi ute i dagsljuset igen. Det var faktiskt väldigt tänkvärda filmer, en om var en människa finns: är man bara här där man är eller finns man även i andedräkten som seglar iväg, i värmen man lämnar efter sig på stolsitsen, eller på axeln där man klappat någon? Den andra handlade om krig och återuppbyggnad. Den tredje om smarta uppfinningar i vardagen.

Efter att ha kollat att allt gick bra hemma fortsatte vi med att äta lunch & därefter köpte vi vårjacka, byxdress & nya trosor till Fia. Sen tog vi bussen hem och hann precis på övergång (det hade alltså gått strax under tre timmar sen vi åkte). Det måste vara det längsta jag varit ifrån Karl-Axel och det var skönt att det gick så himla bra.

Urmysig dag för mig & Fia!

lördag 18 april 2015

Ute hela dagen

Vilken härlig dag vi haft!

Vi började med lite hemmayoga, Fia & jag. Sedan gick vi ut & jobbade i trädgården. Kalle var inte riktigt nöjd i vagnen, trött men somnade inte. Jag lade över honom i Fias stora gunga och där somnade han gott på en gång.

Vi gjorde ärenden, köpte bl.a. blommor att plantera ut & frön som Fia ska få så, och så lämnade vi över en födelsedagspresent till svågern. Kalle fick testa en annan gunga, denna gång vaken :)
Kul kul tyckte Kalle, som till och med lyckades ge sig själv fart. :)
Fia fick leka av sig ute och hoppa studsmattan som monterades strax innan.

Hem till en utsökt middag: skreifilé, fluffigt potatis- och jordärtskocksmos och smör-/vitlöksfrästa gröna bönor/morötter. Mmm! Vi såg en till Hitchcock "Wrong man" & nu är det sovdags.

Imorgon ska jag & Fia ha lite mys för oss själva!

fredag 17 april 2015

Fredag

Mysig lunch med syrran, tittade in på jobbet, köpte bröd från bästa bageriet, hämtade Fia som sovit över hos mormor & morfar och avrundade dagen med räkor & krabbklor till middag.

Nattade Fia & nu pågår filmkväll, vi kör en Hitchcock: North by Northwest.

torsdag 16 april 2015

Rrr!

Plötsligt händer det! Fia har kört med sina L länge länge, men idag kom plötsligt de riktiga rullande r:en! "Engelska R" har hon kunnat säga ett tag, men inte Rrrrr! Både kul och faktiskt lite vemodigt. 

onsdag 15 april 2015

4 eller 14?


"Jag har dina skor mamma, ta kort på mig!"

Hon ser ut som en kaxig tonåring på den här bilden, min snart fyraåring.

Jag hänger inte med i svängarna...

tisdag 14 april 2015

Åter till dagis & vällingpremiär

När Fia var bebis dröjde det länge innan vi började med välling, helt enkelt för att hon inte drack ur flaska (förutom när hon var pytteliten & vi var tvungna). 

Kalle fick välling för första gången ikväll, majsvälling. Mm, sa Kalle, och grät när jag tog bort flaskan. Nu har han ätit så mycket både morot, mango, välling och bröstmjölk att han ligger och småspyr orange skvättar över hela golvet. ;)

Dagis igen för Fia efter två veckors lov. Tror det behövdes. Skönt att se både hennes & de andra barnens reaktioner när vi kom till förskolan imorse.

måndag 13 april 2015

Det blev visst påsklov!

Att blogga när vi var 14 personer i stugan samtidigt hanns inte riktigt med. På måndagen åkte alla utom jag, min mamma, Fia, Kalle & storkusin Ebba hem. Vi stannade till torsdagen. Det låg lite snö kvar och var inte så jättevarmt, men vi har haft det hur bra som helst.

Barnen fixade en liten skidhoppbacke på tomten och Ebba fick med Fia på längdskidor. Haha, de var alldeles för stora så det såg väldigt lustigt ut.

På väg hem stannade vi i Valbo, åt & shoppade (Fia fick en massa nytt till våren/sommaren) & så träffade vi barnens farmor! :)

Skön helg då vi fick en hel del gjort. Nu är emellertid påsklovet över, imorgon är det dags för dagis igen efter två veckors ledighet & det är dags att återuppta bloggutmaningen.

torsdag 2 april 2015

Bollnästripp

Shopping i Bollnäs idag: 3 (!) mössor, ett påskägg & en himla massa mat. Efter denna tur, som tog en bra stund, var jag helt slut. Det blev en väldigt lugn em/kväll innan första bilen med mer folk kom. 

Den här bloggutmaningen blir en sistaminutengrej nu de här dagarna, får se om det blir ändring på det snart.

onsdag 1 april 2015

Nattinatti

Jag är helt slut efter två nätter med svårt att sova. Alla har lagt sig nu, imorgon kommer en snäll kille från byn och plogar (det var visst lite snö på just vår tomt) & sen åker vi till Bollnäs. Äntligen i Iste igen, godnatt!  :)